Skissa ett symetriskt ornament

 

 
Hur man skissar fram ett symetriskt ornament. Först så skissar man upp den ena halvan på frihand, för att där efter kalkera upp mönstret på ett transparant papper. Sedan vänder man på det transparanta papperet, så att mönstret blir exakt symetriskt Om man inte kalkerar efter mittlinjen på ett ornament så är det svårare att få ornamentet perfekt symetriskt. Det går att se på köksluckorna som jag målade, de stora luckorna är inte exakt symetriska. Där kan man se att mönstret blir aningen skevt, eftersom det är i det närmaste omöjligt att rita ett ornament exakt symetriskt på frihand utan att kalkera. I bland så vill man dock att ornamenten inte ska bli helt perfekt symetriska, eftersom det då blir lite mer liv i linjespelet, man får välja från fall till fall, vad som blir bäst. När man däremot ritar rokoko ornament så ska de alltid vara osymmetriska, eller ha osymmetriska inslag. Man lär sig att rita ornament, genom att rita av, kombinera, förändra och utveckla. Vill man gå lite längre så finns det kurser eller traditionella hantverksutbildningar att gå. Det är inte alla som har förmånen att växa upp bland hantverkare och konstnärer. De som inte lär sig att kopiera ornament exakt, får inget gesällbrev i bildhuggeri, det kallas för standardprovet.De som inte kan rita egna ornament kan heller inte få gesällbrev. Man måste kunna båda delarna.

Kontaktinformation.

Taserudsmöbler

Va: Högvalta

67192 Arvika

0570-31093

Epost: post@taserudsmobler.se

Betalningsinformation.

Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard ingår), men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad tillkommer. Kontoinformation Betalning: VATnr: SE471218655201 Bankgiro: 736-3377 Handelsbanken Clearingnr: 6802

Klassiskt Möbelhantverk

Placeholder image

 

Mikael Klarström

Medlem i Mästarregistret. Sök: Möbelsnickaryrket, Värmland Möbelsnickarmästare 016/03-20248 Träbildhuggargesäll 755/99

 

Katalog PDF

Nya priser 2017. Förra året gjorde vi prisökningar på våra stolar och i år har det skett en prisökning på vårt övriga sortiment, främst bord och skåp. Kunder som redan har beställt omfattas inte av prisökningen!

1 januari 2017.

Placeholder image